Thomas De Boever

Creating pics with a punch

De gevoelige plaat is mijn gevoelige plek. Foto en film maken mij elke dag blij, omdat ze mij in contact brengen met het leven in al zijn contrasterende facetten: van catwalk tot dogfight in oorlogsgebied.

Het eerste experiment met de camera in een kleine badkamer op mijn twaalfde, duurt nog steeds voort. Nog voor ik de deuren van de Academie Gent goed en wel achter mij dicht trok, begon ik te werken voor De Standaard. In geen tijd verschenen mijn foto’s ook in andere kranten (De Tijd) en magazines (Trends, Knack Weekend…). Persfotografie is meer dan een passie, het is als een microbe die door mijn aderen stroomt en mij het voorrecht geeft een groot deel van de wereld te zien. Geregeld trek ik erop uit voor ngo’s, toeristische magazines en zelfs naar conflictgebieden.
Even fascinerend zijn de opdrachten voor bedrijven als Volvo Construction Equipment - waar zware bulldozers gebouwd worden – of organisaties als het Wit-Gele Kruis – waar ik de hardwerkende dames voor de lens haal. Mode, auto’s, kroketten of wijn… elk onderwerp is een boeiend verhaal dat ik vertel met foto’s of met film.

XPair Thomas De Boever
XPair Thomas De Boever